2017. márc. 29.

Óvada- és iskolaválasztás vidéken

Sziasztok!

Hosszú idő után végre jut energiám itt is megosztani néhány fontos gondolatot. 
Most egy kis "citátum"... persze saját...

5+2 hit és tévhit a falusi óvodákról, iskolákról címmel jelent meg a hivatalos oldalamon. 
A körbejárt kérdések:
Macerás utaztatás - Tudtad, hogy sok helyen a helyi óvodát, iskolát fenntartó szervezet, vagy önkormányzat kisbuszt biztosít a gyerekek biztonságos szállításához?
A vidéken dolgozó pedagógusok nem úgy készítik fel a gyereket, ahogy kellene... - Mi akadályozza meg ebben? 
A gyerek vidéken nem fejlődhet megfelelően, egyszerűen, mert nincsenek lehetőségek... - Gondoltál arra, hogy másfajta és sokrétű fejlesztési lehetőségek mellett mész el?
Falun lemaradnak a gyerekek a tanulásban... - Biztos? A kis létszámú csoport előnye éppen az ütemes és személyre szabottabb haladás!
Nem lehet úszni, angolozni, nem ismerik az alternatív pedagógiai elemeket... - Mindent lehet! Megkérdezted az intézményt?
Túl sok a problémás gyerek - Mihez képest túl sok? Mit jelent Neked a problémás? Tanulási-, figyelem, vagy magatartászavaros?  Esetleg testi fogyatékkal él? Vagy éppen autizmus spektrumzavart állapítottak meg nála? Sok kis településen működik intézmény, ami boldogan fogadja ezeket a sok helyen "nem kívánt" gyerekeket és megadják nekik a megfelelő és egészséges fejlődés lehetőségét. 
A falvakban dolgozó pedagógus nem kell a városi intézménybe... - Mi van akkor, ha éppen ők azok, akik nem kérnek a városi létből, jobban tudnak azonosulni egy-egy kis falusi intézmény értékrendjével, természet-közeliségével?!

Mindennek legalább két oldala van..., olvasd el itt a teljes írásomat és nem bánom, ha reagálsz is rá. Beszéljünk erről a témáról, mert nagyon fontos! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése